Saltaire collaborated closely with the homeowners, architect, interior designers and tradesmen to create this world-class, 100-acre equestrian estate in the Snoqualmie Valley near Carnation, Washington. The home showcases exceptional finish materials, finely crafted details and an elaborate mechanical, electrical and plumbing (MEP) system. The end result is an almost surreal but utterly timeless design that will be enjoyed by the family for generations to come.

View Project >>>



Over the course of several years and multiple remodels, a modest house near Seattle’s Ballard Locks was transformed into a showcase waterfront home with every amenity imaginable. Thanks to careful planning and execution, Saltaire was able to preserve existing rooms while updating or adding new spaces. The remodel was carefully phased to accommodate the homeowners’ evolving needs, as well as their budget constraints.

View Project >>>



Located in Seattle’s Queen Anne neighborhood, the Leona is a historical landmark which features both wood-frame and concrete construction . Saltaire renovated the original 100-year-old brick building and apartments into 15 condominium homes, adding two spectacular penthouses, as well as three new brick townhomes with a below-grade concrete structure and a post tensioned slab foundation. All of the homes were carefully designed to preserve and enhance the historical nature of the original building, painstakingly restoring the original brick and the pre-existing wood windows, while at the same time equipping the homes with modern-day amenities. Saltaire designed and built a new infrastructure for the building, which included a major seismic retrofit, a new structural steel armature concealed within the existing brick facade, and a new elevator that serves the parking garage, townhomes and flats.

View Project >>>

Mountaineers HQMountaineers HQ

Mountaineers HQ

Saltaire built the Mountaineers new headquarters in Seattle’s Magnusson Park. An adaptive reuse of the old Sand Point Naval Air Station fleet maintenance building, the project included a seismic retrofit. Saltaire constructed a new canopy from the beams and posts salvaged from the original building and built an exterior climbing area with retaining walls modified for bouldering, as well as crushed granite pathways and native plant landscaping. Interior spaces and finishes include sandblasted ceilings and beams, polished concrete floors, a granite fireplace, an interior climbing wall, meeting rooms, office space, restrooms and a kitchen.

View Project >>>

Alexis HotelAlexis Hotel

Alexis Hotel

Saltaire was chosen to remodel the lobby of one of Seattle’s most venerable landmarks—the Alexis Hotel, one of Travel + Leisure’s 500 Best Hotels in the World. The detailed renovation required extraordinary finesse to transform the space while maintaining the comfort and privacy of guests.

View Project >>>